Varstvo podatkov

Podjetje Starkom d.o.o. se vam zahvaljuje za obisk naše spletne strani ter za zanimanje za naše podjetje in produkte. Varstvo vaših zasebnih podatkov jemljemo resno, zato bi radi, da bi se ob obisku naših spletnih strani počutili dobro. Zaščita vaše zasebnosti pri obdelavi osebnih podatkov je za nas izjemnega pomena, to pa upoštevamo tudi pri svojih poslovnih procesih. Obdelujemo osebne podatke, ki jih pridobimo pri obisku naših spletnih strani v skladu z določili o varstvu podatkov države, v kateri se nahaja organ za varstvo podatkov. Naša politika zasebnosti upošteva tudi za podjetje Starkom d.o.o. veljaven kodeks o varovanju podatkov. Spletne strani podjetja Starkom d.o.o. lahko vsebujejo povezave do spletnih strani drugih ponudnikov, za katere pa ta izjava o varovanju podatkov ne velja.

 

Pridobivanje in obdelava osebnih podatkov

Pri obisku naše spletne strani shranjujejo strežniki v skladu s standardi vaš IP-naslov, ki vam je bil dodeljen s strani ponudnika spletnih storitev, spletno stran, s katere obiščete našo spletno stran, spletne strani, ki jih obiščete pri nas, ter datum in trajanje obiska. Osebni podatki se shranjujejo le takrat, ko nam podatke posredujete, npr. v okviru registracije, kontaktnega obrazca, vprašalnika, nagradne igre ali sklenitve pogodbe.

 

Uporaba, posredovanje in namen osebnih podatkov

Podjetje Starkom d.o.o. uporablja vaše osebne podatke za namene tehnične administracije spletnih strani, upravljanje s strankami, za raziskave v zvezi s produkti ter za marketing, in sicer v za to potrebnem obsegu.

Posredovanje osebnih podatkov državnim institucijam in organom poteka samo v okviru obveznih pravnih predpisov. K zaupnosti so zavezani tudi naši sodelavci, agencije in trgovci.

 

Možnost izbire

Vaše podatke bi radi uporabili za namene obveščanja o svojih produktih in storitvah ter za raziskave le-teh. Sodelovanje v takih akcijah je prostovoljno. Če se s tem ne strinjate, nas lahko o tem kadarkoli obvestite, nato pa bomo vaše podatke blokirali.

 

Piškotki

Podjetje Starkom d.o.o. uporablja piškotke za sledenje preferencam obiskovalcev ter za optimalno oblikovanje spletnih strani. Piškotki so majhne datoteke, ki se shranjujejo na vašem trdem disku. To omogoča lažjo navigacijo in boljšo uporabniško izkušnjo pri obisku spletnega mesta. Piškotki nam pomagajo tudi pri prepoznavanju posebno priljubljenih področij spletne ponudbe. Na ta način lahko vsebino svojih spletnih strani natančneje prilagodimo vašim potrebam in izboljšamo ponudbo. Piškotki se lahko uporabljajo tudi za ugotavljanje, če je vaš računalnik že komuniciral z našimi spletnimi mesti. Prepozna se le piškotek na vašem računalniku. Osebni podatki se lahko shranijo v piškotke, če ste se s tem strinjali. Da bi olajšali varen spletni dostop, vam zato ni treba znova vnesti svojega uporabniškega imena in gesla.

Seveda lahko do naše spletne strani dostopate tudi brez piškotkov. Večina brskalnikov pa piškotke sprejme samodejno. Shranjevanje piškotkov na vašem trdem disku lahko preprečite, če v svojih nastavitvah brskalnika izberete polje *prepreči sprejem piškotkov*. V navodilih upravljavca brskalnika lahko preverite, kako ta sistem natančneje deluje. Na svojem računalniku lahko že sprejete piškotke kadarkoli izbrišete. Če piškotkov ne sprejmete, si lahko določene dele naših spletnih strani ogledate v funkcionalno omejenem obsegu.

 

Varnost

Podjetje Starkom d.o.o. uporablja tehnične in organizacijske varnostne ukrepe za zaščito podatkov pred manipulacijami, izgubo, uničenjem in nepooblaščenim dostopom. Naši varnostni ukrepi se nenehno izboljšujejo v skladu s tehnološkim razvojem.

 

Pravica do informacij

Na vašo zahtevo vas bo podjetje Starkom d.o.o. v skladu z veljavno zakonodajo v čim krajšem času pisno obvestilo, ali/kateri vaši osebni podatki se pri nas shranjujejo. Če ste registrirani kot uporabnik, vam nudimo možnost, da si te podatke sami ogledate in jih po potrebi izbrišete ali spremenite. Če bodo kljub našim prizadevanjem za zagotovitev pravilnosti in natančnosti podatkov shranjene napačne informacije, bomo le-te na vašo zahtevo popravili.

V kolikor imate vprašanja v zvezi z obdelavo svojih osebnih podatkov, se lahko obrnete na odgovorno osebo za varstvo podatkov, ki vam je s svojo ekipo na voljo tudi v primeru zaprosila za informacije, pohval ali pritožb.

 

Odgovorna oseba za varstvo podatkov

Gospa Katarina Kos
STARKOM d.o.o.
Cesta k Tamu 18
2000 Maribor
Slovenija
gdpr-starkom@daimler.com